iSystem toimituksia

Aalto-yliopiston (TKK) päärakennuksen peruskorjaa NCC (2011- )

Korjausrakentaja NCC päätyi TKK työkohteen kulunhallintaa harkitessaan uuteen MobilGate pyöröporttiin. Työmaaorganisaatiolle iSystem Kulunhallinta, NetService sovellus ja aikaisemmin vuokrakäytössä ollut pyöröportti oli tuttu kesällä 2011 päättyneen Eduskunnan A-rakennus eteläisen siiven korjaustyökohteesta.

Uuden TKK työkohteen lisäys (kirjaus) iSystem Kulunhallintaan ja sähköpistokkeen liittäminen Plug'n, Go! tyyppiporttiin käynnisti heti työmaan kulunhallintajärjestelmän ”avaimet käteen” tuotelupauksen mukaan.

Perintönä NCC korjausrakennusyksikkö hyötyi aikaisemmin järjestelmään kirjoittamistaan urakoitsija- ja työntekijätiedoista joita täydennettiin veronumerolla. TKK korjaustyökohteesta uuden urakan saaneiden ja Eduskunnan A-rakennuksella työskennelleiden PG-kulkulupien kulkuoikeus adoptoitiin TKK:n pyöröporttiin.

Korjauskohteen laajuus on lähes 25.000 brm2 ja kohde on määrä luovuttaa maaliskuussa 2013. Urakka käsittää rakennuksen yleisen osan ja maanmittausosaston rakennus- ja talotekniset työt sekä ulkovaipan peruskorjauksen. Suuret luentosalit aulatiloineen ovat opetuskäytössä ja ne peruskorjataan kesäkuukausien aikana.

Koko Otaniemen kampusalue on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Vuonna 1963 valmistunut TKK:n päärakennus on Alvar Aallon suunnittelema. Peruskorjauksessa noudatetaan suojelukohteelle asetettuja määräyksiä, mikä tarkoittaa saumatonta ja tiivistä yhteistyötä Museoviraston ja Alvar Aalto -Säätiön kanssa.

Lisätietoja työkohteesta:

https://www.ncc.fi/tietoa_nccsta/uutiset/uutiset_2011/fi_FI/aalto-yliopiston_peruskorjaus/

https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Otakaari+1+peruskorjaus